Следвайте Гласове в ТелеграмДокато редица държави, в това число и европейски,

...
Следвайте Гласове в ТелеграмДокато редица държави, в това число и европейски,
Коментари Харесай

Румен Петков прогнозира енергийна катастрофа и намекна за корупционна схема в търга за доставка на втечнен природен газ

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Докато редица страни, включително и европейски, като Германия, уголемяват производството на въглищна еленергия, нашето държавно управление слугинажно си мълчи и е готово да ликвидира Старозагорския, Ямболския и Сливенския район – общо 80 000 души, заети в сферата. Това разяснява пред медиите в Плевен ръководителят на АБВ Румен Петков и акцентира, че тематиката за енергийната сигурност незабавно би трябвало да влезе в дневния ред на Екологичен потенциал. 

Румен Петков изрази мощно безпокойствие от дейностите на енергийния министър и желанията да бъдат премахнати въглищните комплекси в съответния график. Той означи неналичието на институционално наличие на митинга предходната вечер в Стара Загора, ориентиран против закриването на въглищните комплекси и подсилен само от страна на ЛЕВИЦАТА!. Петков изясни, че плануваните обезщетения за затваряне на централите са пренебрежимо дребни, в съпоставяне със загубите, които страната ни ще претърпи, включително и десетките хиляди служащи, заети в комплексите. 

Румен Петков загатна за корупционна скица във обстоятелството, че повече от 10 месеца страната ни не завършва търга за десетгодишна доставка на полутечен природен газ на терминала „ Александруполис “. Непроключвайки търга и смяната по неговите условия води до отвод от присъединяване американската, френската и англо-нидерландската компании, като задачата е да се обезпечи един участник и това е италианската компания " Ени ". 

„ Искам някой да ме разубеди, че енергийният министър Румен Радев не отива в Щатите, с цел да разгласи получателя на рушвета. Че не отива да каже на " Ени " – аз съм титулярът по сметката “.

Румен Петков акцентира, че четири месеца преди края на годината, имаме обезпечени по-малко от 1/3 от нужното количество газ и следва тежка енергийна злополука. Междувременно, таксите за терминала „ Боташ “ си текат, без той да бъде употребен.

В подтекста на националната сигурност, Румен Петков акцентира, че тежката престъпност от всевъзможен темперамент ескалира, налице е цялостно неглижиране на този факт от страна на институциите. Липсва предварителна защита, очевидци сме на улично правосъдие, а осъществяването на желанията от записа на Политическа партия е в ход.  

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР